مبانی بررسی و ارزيابی ضايعات مكانيكی در محصولات كشاورزی
نویسنده:
اميرحسين افكاري - سياح و سعيد مينايي
مترجم:
سال نشر:
1388
صفحه:
182
نوبت چاپ:
1

ضايعات محصولات كشاورزي، مقوله مهمي است كه در دهه اخير مورد توجه جدي پژوهشگران، مديران و به طور كلي دست اندركاران توليد، فرآوري و توزيع محصولات و فرآورده هاي كشاورزي قرار گرفته است. هر چند ضايعات مكانيكي تنها بخشي از كل ضايعات محصولات كشاورزي را تشكيل مي دهد، اما به واسطه مقادير قابل ملاحظه ضايعات محصولات كشاورزي در كشورمان، اين بخش نيز خسارت قابل توجه اي به اقتصاد ملي وارد مي سازد.

كتاب از دو بخش اصلي تشكيل مي شود كه بخش اول به تشريح پديده ضايعه مكانيكي در محصولات مختلف اختصاص دارد. در اين بخش ابتدا توجه خواننده به اهميت ضايعات مكانيكي جلب شده و سپس با توجه به تأثير قابل ملاحظه رطوبت بر ويژگي هاي مكانيكي بافت، مطالعه در دو قسمت مجزا بر روي مواد دانه اي و محصولات آب دار، با تأكيد بر نيروهاي ضربه اي انجام مي پذيرد. اما در بخش دوم كتاب، به مباني و نحوه بررسي هاي علمي بنيادي در اين حوزه پرداخته شده تا خواننده با اصول پژوهشي در اين زمينه آشنا شود. محور اصلي اين بخش بر خواص رئولوژيكي مواد بيولوژيك استوار است. بر اين اساس با تأكيد بر مطالعه رفتار كشسان و لزج كشسان در مواد بيولوژيك سعي شده است با ذكر مثال هايي از آخرين پژوهش هاي انجام شده در زمينه ضايعات و خواص مكانيكي مواد كشاورزي انگيزه لازم براي تمامي محققان داخلي، به ويژه در جهت انجام پژوهش مطابق با شرايط داخل كشور فراهم آورد.

كتاب «مباني بررسي و ارزيابي ضايعات مكانيكي در محصولات كشاورزي» در 182 صفحه و به قيمت 3 هزار تومان به چاپ رسيده است.

 

بخش اول: پديده آسيب مکانيکی.. 9

فصل اول - اهميت ضايعات مکانيکی.. 11

آثار بيولوژيک و شيميايی آسيب‌های مکانيکی.. 14

علل و اشکال وقوع ضايعات مکانيکی.. 19

تخريب مكانيكي محصولات كشاورزي.. 24

جنبه‌های مهندسی در تحليل آسيب‌های مکانيکی.. 26

فصل دوم - ضايعات مكانيكي در محصولات دانه‌ای.. 27

ضايعات گندم در برداشت مكانيزه به وسيله. 29

كمباين به صورت ريزش مستقيم. 29

تلفات غلات در مراحل حمل و نقل، بارگيري و تخليه. 36

ضايعات غلات در مراحل فرآوري.. 37

ضايعات مکانيکی در حبوبات.. 39

ارزيابی کيفيت محصول دانه‌ای از لحاظ ضايعات فيزيکی.. 41

فصل سوم - ضايعات مكانيكي در ميوه، سبزی و محصولات غده‌ای.. 43

آسيب مکانيکی در مرحله برداشت.. 48

رسيدگی محصول. 52

گيلاس، سيب زمينی و هندوانه. 53

ميوه‌های هسته‌دار 56

بکارگيری مواد ضربه گير. 60

مرحله جعبه گيری.. 60

برس زدن. 61

تخليه. 61

نقاط وقوع ضربه. 63

بسته بندی.. 63

طول مدت انبارداری.. 66

 

فصل چهارم - آسيب‌های ناشی از ضربه، بار ايستا و ارتعاش... 71

آسيب‌های ناشی از ضربه. 71

تمهيداتی برای کاهش آسيب‌های ناشی از ضربه. 72

شرايط لازم برای جلوگيری از صدمات مکانيکی.. 72

تأثير رطوبت، دما و رقم بر ميزان آسيب پذيری محصول. 73

پيش بينی آستانه آسيب ناشی از ضربه. 76

تخمين حجم کوفتگی.. 80

آسيب پنهان و شناسايی آن. 82

روش‌های ارزيابی ضايعات ناشی از ضربه. 83

نمونه گيری.. 89

پيشگيری از آسيب مکانيکی در سيب زمينی.. 90

انواع آسيب مکانيکی در سيب زمينی.. 91

1- کنده شدن پوست.. 91

2- کوفتگی.. 91

3- ايجاد پاره گی در پوست.. 92

4- آسيب ناشی از فشار 92

آسيب‌های ناشی از بارهای ايستا 93

آسيب‌های ناشی از ارتعاش... 96

تأثير عوامل پيش از برداشت بر قابليت به آسيب مکانيکی.. 103

بخش دوم: مبانی بررسی علمی آسيب‌های مکانيکی.. 107

فصل پنجم ـ بررسی رفتار مکانيکی مواد بيولوژيک... 109

پژوهش‌هاي مستقيم. 109

پژوهش‌های غير مستقيم. 114

مقدمه‌ای بر رئولوژی.. 115

تعاريف.. 117

مواد بيولوژيک، موادی ناهمسانگرد و غير هموژن. 120

خواص مبنا  در مواد کشسان. 120

 

سختی و نرمی مواد. 123

ضريب کشسانی.. 124

ضريب برشی.. 125

ضريب پواسن.. 126

ضريب توده 126

مدل کشسان. 127

تخريب بافت.. 130

رفتار لزج کشسان. 130

تنش آسايی.. 131

خزش... 134

حساسيت به ميزان کرنش... 135

پسماند. 136

رفتار مواد تحت بارهای ايستا 137

رفتار مواد تحت بارهای ضربه ای.. 140

مراحل چهارگانه ضربه. 141

فصل ششم - بررسی مکانيکی مواد طبيعی و دست نخورده 147

منحنی نيرو- تغيير شکل.. 147

ضريب كشساني ظاهري.. 150

تنش تماسي.. 152

تئوري هرتز. 153

منابع. 161

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
كشاورزي و منابع طبیعی کشاورزی

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved